www.facebook.com/szevaszteso - VLOG: www.youtube.com/szevaszteso

szevaszteso

200 milliárd forint 101 hektáron és nem stadion?! (vlog ep006)

2017. május 20. - szevaszteso

Oké, de akkor hol van benne a "trükk"? Miért jó az, hogy ennyi pénzből inkább az ország egyik jelképéül szolgáló gigantikus ökopark épül fel?..

Költői kérdések ezek rím nélkül: a Gardens by the Bay nagyságrendileg ekkora összegből, egymilliárd szingapúri dollárból épült a városállam egyik büszkeségeként. 2012-ben alapították a "szuperfa ligetet", ami a fenntartható fejlődés jegyében készült, és amit ökoturisztikai célpontnak szántak. A hatalmas terület különleges növényei, a park működtetését napenergiával és az esővíz gyűjtésével is segítő mesterséges szuperfák, illetve a gigantikus méretű és minden részletében végiggondolt melegházak mind-mind azt hivatottak bemutatni, milyen tökéletes harmóniában is élhetne az ember a természettel.

Pontosan ezért sem értem, hogy a szingapúri háztartásokban ugyanakkor miért nincs szelektív hulladékgyűjtés... De ez egy másik sztori, a legfrissebb vlog epizódunkban most azt mutatjuk meg, mitől esik le minden turista álla, ha ellátogat a Gardens by the Bay-be!

(A korábbi részeket megtekintheted a YouTube csatornánkon:
https://www.youtube.com/szevaszteso)

 

 

 Világkörüli utunkat itt követheted még nyomon:

youtube_logo_negyzetes.png fb_logo_bent_feher.png insta_logo.png bloghu_logo_1200.png

 

 

#szevaszteso! ;) 

A bejegyzés trackback címe:

https://szevaszteso.blog.hu/api/trackback/id/tr1212527197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kelly és a szexi dög 2017.05.21. 13:08:37

:( a címből aszittem má, hogy nálunk épül...
süti beállítások módosítása