www.facebook.com/szevaszteso - VLOG: www.youtube.com/szevaszteso

szevaszteso

Bali 6. – A menés

2017. április 14. - szevaszteso

Van ez a dolog, amit kitaláltunk, hogy nem ülünk a fenekünkön, hanem körbejárjuk ezt a Bali gyereket. Vagy mondjuk úgy, beportyázzuk jól. Mert hát minden bizonnyal Isten ostora sem vágtatott csak úgy keresztül a Kárpát-medencén, mert egyrészt már a medencék szélén is tilos a rohangálás, másfelől meg ugye az ember állítólag kevesebbet lát a magas lóról. Szóval fogtuk a mi miniparipánk, és annak mind a 125 köbcentijét, betömtük 3 hátizsákba a 8 napra való cuccunkat, és nekiláttunk bevenni a szigetet.

 

bali6_6.jpg

egyem meg, hát itt még élvezi!

 

No de ne szaladjunk ennyire előre, képzeljük el, ahogyan egy szabad szemmel alig látható méretű robogóra ráfeszül az a kétméteres oszlop, aki én vagyok: hasamon 1 db kámerá táska, hátamon 1 db szupermodell, hogy megforduljon utánunk a sziget összes majma, az ő hátán szintén 1 db háti Jacques. Elől amúgy ormótlan virgácsaim tuszkolnám be a kormány alá és a front idom mögé, de mivel a lábamon térd és boka között nincs természetes módon hajlítható rész, így az esélytelenek nyugalmával igyekeztem beletörődni a helyzetbe. Ráadásul a lábam között amúgyis fityeg majd még egy másik zsák, mármint egy háti.

 

bali6_5.jpg

szárnyat bontott a bennem szunnyadó gasztro-állat

 

A biztonság kedvéért szerváltunk még 1-1 nejlonból szőtt (wtf?!), szoci bevásárló szatyrot, hogy azt a motor két oldalára aggatva tényleg úgy nézzünk ki, mintha repülés előtt elfelejtett volna lepakolni Aladdin a szőnyegről. Mert hogy a kis Hondának csak a kereke alja látszódott ki alattunk, az biztos.
Megkezdtük hát varázslatos utazásaink egy újabb fejezetét, amiben egyfajta jin és jang párosként indultunk meg észak felé. Egyrészt ránézésre is kábé így ültünk a motoron, másfelől tényleg kiegészítettük egymást:
- Katánál volt napolaj, rajtam volt a mindentől odakozmáló bőr,
- Katánál a GPS, mégis én tudtam, merre kell menni,
- Katánál a kaja, de mindig én voltam éhes,
- Katánál a nemzetközi jogsi, nálam semmi hasonló, de vezetni csak én tudtam,
- és még sorolhatnám, de unnád.
A festői Ubudból tehát elindultunk északra, át a hegyeken, ami látszólag jó ötlet, gyakorlatilag meg izé... Mert hát felfelé viszonylag hamar hűl le a levegő, elbújik a nap, felbátorodnak a felhők és a szél, és együtt kezdenek el bulizni a köddel és a szemerkélő (vs. zuhogó) esővel. Mi pedig ugye még mindig a lábbal hajtós szupervason kuporgunk, és bár mondanám, hogy legalább egymást melegítjük, gyakorlatilag inkább az alkalom adtán átázott esőkabát nedvét toljuk még át a másikra, hiszen a jóban-rosszban nem csak egy sorozat, hanem életérzés, you know.

 

bali6_4.jpg

az első felöltözős szeánsz, amikor még azt hiszed, hogy ez hosszútávon segíteni fog...

 

Első állomásunk a bratan-tavi úszótemplomhoz vezetett. Gondolhatnánk, hogy itt jönnek össze közös imára Gyurta Daniék, de akkor nagyon hülyék lennénk. A tóból és az úszásból viszont joggal következtethetünk arra, hogy itt maga a templom az, ami lubickol. És tényleg: 1663 óta ott figyel a vízszint közelében. Dagály idején teljesen ellepi a víz a hozzá vezető, talpalatnyi részekből álló "ugrálható" ösvényt, de normál vízállás mellett is csak akkor juthatsz be könnyedén, ha hatost dobtál... A templomot egyébként Dévu Danu tiszteletére építették, aki amellett, hogy a tengerek és tavak istennője, a termékenységre is jó hatással lehet, így rengeteg indonéz pár zarándolkol el ide, akik biztosra akarnak menni...

 

bali6_1.jpg

Pura Ulun Danu (Dévu Danu istennő uszótemploma)

 

bali6_2.jpg
(ebben most nem segítek...)

 

Hát, eddig tartott az északi túránkban a szép rész, aztán jött a szívás, és a robogónk is egyre inkább megállíthatatlan sz0pórollerré változott... De hát innen szép nyerni, nem?

 

bali6_3.jpg

Torzan várja Jane-t

A bejegyzés trackback címe:

https://szevaszteso.blog.hu/api/trackback/id/tr8912392977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása