www.facebook.com/szevaszteso - VLOG: www.youtube.com/szevaszteso

szevaszteso

Söröző tengeri csillag és vízbe zuhant cable car (vlog ep009)

2017. augusztus 17. - szevaszteso

A budapesti Tropicarium igazán klassz hely, de leginkább csak Lenke néni befőttesüvege Julcsi aranyhalával, a szingapúri S.E.A. Aquariumhoz képest. Írom ezt városi gyerekként úgy, hogy többnyire csak az osánban kopogtatom az üveget szegény pontyoknak – szóval igen, a Tropi is nagy durranás, de a szingapúri vizes blokk egyszerűen fülrepesztő. Nem véletlenül volt a világ legnagyobb akváriuma 2014-ben, és nem véletlen az sem, hogy 4 óra nézelődés után ránk zárták a helyet. (A turista infók szerint a "csoport méretétől főggően" 1-2 óra alatt bejárható a hely – talán Jónásnak vagy Dzsepettónak igen, de mi Katával egy férfi zsebkendő méretű kisállatkereskedésben is simán elbabrálunk ennyit. Na mindegy.)

Szóval a S.E.A. Aquariumban jártunk a Szingapúrban töltött utolsó napunkon: a komplexum Sentosa szigetén található, ahová cable car-ral (lsd még lanovka, felvonó, kötélpályáskabinosizé, stb.) a leglátványosabb megérkezni, hiszen ez a szerkezet a város déli részén, egy irodaházon és a tengeren át repít el a szigetre. A szépsége mellett a veszélye is megvan ennek a közlekedési eszköznek: Földkörüli vlogunk legújabb epizódjában többek között bemutatjuk a cable cart, emellett a felvonó legsúlyosabb balesetéről is mesélek, megnézzük az Aquarium 10 legfurcsább állatát és azt is, hogyan lehet nyársról cápákat etetni... Csekk itt áut:

 

Tarts velünk jövőhéten is, akkor már Baliról mesélünk! (Ezek vagyunk mi, 40 másodpercben.)


Műveleti területeink:

fb_logo_bent_feher.png youtube_logo_negyzetes.png insta_logo.png bloghu_logo_1200.png

A bejegyzés trackback címe:

https://szevaszteso.blog.hu/api/trackback/id/tr2012757312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása