www.facebook.com/szevaszteso - VLOG: www.youtube.com/szevaszteso

szevaszteso

Szingapúr 3. – Kici cípősz

2017. március 09. - szevaszteso

Szingapúrban ért minket utol a kínai újév, így nem volt kérdés, hogy aznap China Town-ba látogatunk. Bősárkány ugyanis nem csak Győr-Moson-Sopron megyében van, hanem “ehun is e, no”! (bajuszpödrés) A helyi kínai negyed leginkább egy open-air Asia Centerre hasonlít, szóval erről sem állíthatjuk, hogy makulátlanul mutyi-free shop... (A friss szecsuáni illatával együtt illannak el a szélben a “számla” és a “garancia” szavak, de nyugodtak lehetünk, hiszen itt minden eredetibb az eredetinél.)

 

china4.jpg

 

china1.jpg

 

China town vicces.
Igazi olvasztótégely a multikultigagyi és a mélytradicionalitás között. Egyszerre van jelen a fröccsöntött helókitti sárkányálarcban, és a kézzel faragott, míves fa edénykészlet. Aztán közelebb lépve rájössz, hogy a helókitti mellett a fa-tál-is tévedés, mert megtapintva koppan a műanyag… de akkor még mindig reménysugárként fénylik az alagút végén a különböző, kézzel készített szerencsetárgyak kupaca: kis elefánt nagy buddhával, szerencsepénz fonva-szőve és minden más vallási szimbólum, amitől Siva vígad a magyar. A termékek ugyanazok, csak az ár változik, főleg, ha sokallod. Az ételek nagyon finomak, az eladók mindenütt kedvesek, mi pedig remekül szórakozunk.

 

china2.jpg

 

china3.jpg

(ikertornyok)


Egy gyors (és nem gyros) ebéd után aztán jött a piros pont: elmentünk még a Red Dot Design Museumba, ahol kifelé vettük csak észre, hogy lehet, hogy befelé elsuhantunk a jegypénztár mellett, mert az erre kijelölt bódé kijelölése mégsem volt egyértelmű – ugyanakkor erős horkolást és alvást imitált a benne lévő bácsi…

china5.jpg


A Red Dot kúl.
Nagyon okos és gyönyörűen formatervezett használati tárgyakat vonultattak fel, nem csak futurisztikus koncepciókat, hanem már a mindennapokban is elérhető cuccokat (díjnyertes IKEA lámpák, Apple termékek, pénztárca startup-ok, fjúcsör porszívók és minden más huncutság, ami Téged is sokkal nyitottabbá, kreatívabbá tesz ott és akkor – és aztán máshol és azután).
Este Kata indiai barátaival találkoztunk a városban. A happy hour keretében gyorsan kikértünk 1-1 korsó sört, ami a maga 4 decijével és 2x1.500 Ft-nak megfelelő árával valóban boldog órát okozhatott az eladóknak. (Egyébként ez teljesen normális árnak számít itt.) Szóval a napi jócselekedetünk is megvolt, és bár átbeszélgettük a csájna tauni hepajt, egy csipet indiaival indítottuk a kínai újévet.

 

china6.jpg


Innen folytatjuk, #szevaszteso!

 

 

(2017. február 7.)

A bejegyzés trackback címe:

https://szevaszteso.blog.hu/api/trackback/id/tr3712324193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása